Lavinski tečaj

9.3 - 12.3

Ker je bilo izraženo veliko interesa za iskanje s psi v snegu smo se odločili da letos izvedemo lavinski tečaj.


Iskanje v snegu

Tečaj je namenjen vsem tistim, ki bi radi naučili svojega psa »dela z nosom« iskanja pogrešanih oseb, ki bodo skrite v sengu. Iskanje v snegu je za pse nekaj najlažjega, saj ni drugih motečih vonjav, na lavini je samo skrita oseba (vi) pod snegom. Načeloma vsi psi zelo radi iščejo in s tem nimajo težav. Ko boste opravili ta tečaj še ne boste reševalci, bo pa pes sposoben najti zakopanega pod snegom, ne da bi vi ali pes vedel kje ta oseba je.

Tečaj bo trajal od četrtka 9 mareca zvečer do nedelje 12 marca – zaključek s kosilom. Spali boste v hotelu s polnim penzijonom (zajtrk, pripravljen hladen obrok za čez dan in večerja). Lokacija tečaja bo na gorenjskem kjer je še dovolj snega, najbrž na Voglu.

Cena tečaja je 140 € in vključuje bivanje, prehrano, vodenje in izvedbo tečaja (iskanje psa, delo z lavinsko žolno in sondiranje), ter v nedeljo preizkus iskanja.

Vse zainteresirane vabimo da se prijavijo na info@pasjivrtec.si , po telefonu 040 642 992 ali osebno pri nas vsak dan med delovnim časom vrtca.

 

Glede ostalih podrobnosti (kaj vse potrebujemo s seboj) ...se bomo dogovorili kasneje.

Kje se nahajamo?

Pasji Vrtec Ljubljana, Brnčičeva ulica 35-39, 1000 Ljubljana