Svetovanje

Vaš pes laja in grize? Tu smo za vas!

Ponujamo vam individualno in skupinsko svetovanje. Na razpolago vam dajemo prostor, kjer nobeno vprašanje ni neumno in noben problem ni nerešljiv.

Individualno svetovanje je prilagojeno vašim potrebam in specifičnim težavam. Pri tej obliki svetovanja se posvetimo samo vam in vašemu psu. Običajno je prvo srečanje bolj opazovalne narave, kjer opazujemo vašega psa in njegove odzive. Smo veliki zagovorniki reševanja težav tam, kjer nastajajo. Torej: če so težave doma, pridemo na dom, če so na sprehodu, gremo z vami na sprehod. Popolnoma se prilagodimo samo vam. Od individualnega svetovanja lahko dokaj hitro pričakujete rezultate, vendar je za to potrebnih več ponovitev ustreznega vedenja. Dosežemo jih lahko le z veliko vaje. Ob tem morajo biti tudi lastniki pripravljeni na določene spremembe. Velikokrat nastaja problem v komunikacij pes-lastnik, kjer pes pravzaprav ne ve, kaj lastnik želi. Prijavite se lahko tudi prek elektronskega naslova info@pasjivrtec.si ali preko kontaktnega obrazca

 Z veseljem vam bomo pomagali pri katerikoli težavi, naj bo še tako neznosna. Ponujamo vam tudi nekatere pakete, ki so osredotočeni na določeno tematiko.  


PAKETI: 

Dobili bomo psa!

Zakaj moj pes skače na ljudi!

Pričakujemo dojenčka! 

Moj pes ne mara otrok!

Moj pes ne uboga!

Zakaj me moj pes na vrvici vleče!

Zakaj se moj pes bolj glasnih zvokov? 

Zakaj moj pes bruha in se slini v avtomobilu?

Moj pes je zelo boječ..

 


Dobili bomo psa!

Pomagamo vam pri izbiri primernega psa za vas in za vaš življenski slog. Z vami se odpravimo tudi k vzreditelju ali v zavetišče, ter vam svetujemo pri izbiri psa s primernim karakterjem. Nudimo vam tudi nasvete za privajanje psa na novo okolje, učenje čistoče in uvajanje prvih pravil za boljše skupno življenje. Naš zadnji obisk je čez nekaj časa na vašem domu, kjer odpravimo še kakšne morebitne težave. 

Zakaj moj pes skače na ljudi!

Pomagamo vam najti ustezen način kako porabiti vso to pasjo energijo. Taki psi pogosto od navdušenja od prihodu domov skačejo in se sploh ne znaju umiriti in počakati, da bi se mi uspeli preobleči iz službenih oblek. Pokazali vam bomo načine in skupaj našli rešitve, da ob prihodu domov ne bo več slabe volje.
 

Pričakujemo dojenčka! 

Pomagamo pripraviti vašo družino na vstop novega člana. To je paket za tiste, ki psa že imate in sedaj pričakujete otroka. Velikokrat se namreč zgodi, da so potem naši psi ljubosumni, saj veliko pozrnosti sedaj namenjate otroku. Velikokrat nas tudi skrbi, da bo pes do otroka grob. Tu vstopimo mi! Pomagamo vam s konkretnimi napotki kako najbolje pripraviti psa na otroka in obratno. Poskrbeti moramo tudi, da otrok ne bo pregrob do psa.
 

Moj pes ne mara otrok!

Otroci so zelo glasni in veliko tekajo, zato so lahko za psa neprijetni. Nanje se lahko odzove tudi z renčanjem in grizenjem. Za vas smo pripravili učinkovite tehnike prevzgoje agresije do otrok. To samo pomeni, da jih bo pes lažje toleriral in prenesel več dražljajev brez znakov agresije. Praviloma to ne pomeni, da bo pes po tovrstnem treningu otroke oboževal.
 

Moj pes ne uboga!

Pomagamo vam pri vzgoji ubogljivega psa. Velikokrat se zgodi, da pes naše ukaze presliši, nekaj zavoha ali pa ga kaj tako zanima, da mi sploh nismo več zanimivi. Pripeljite vašega psa na naš izpustni prostor mi pa bomo opazovali njegovo obnašanje. Dali vam bomo kokretne nasvet za boljšo komunikacijo s vašim psom. Vadili bomo tudi priklice v bolj stresnih situacijah. 
 

Zakaj me moj pes na vrvici vleče!

Velikokrat so ob odhodu na sprehod naši psi polni energije in preprosto ne znajo lepo hoditi na vrvici. Pomagali vam bomo najti načine in odpraviti vzroke. Vašega psa bomo naučili hoditi tudi brez vrvice. Vaši sprehodi bodo veliko bolj sproščeni in prijetni.
 

Zakaj se moj pes bolj glasnih zvokov? 

Veliko psov se boji hrupa: grmenja, streljanja, glasnih pokov. Odprava teh težav je zahtevna. Pokazali vam bomo metode, kako olajšati stres vašega psa zaradi premočnih zvokov.

 

Zakaj moj pes bruha in se slini v avtomobilu?

Za nekatere pse je vožnja v avtomobilu nočna mora. Težave s začnejo že ko odpremo prtljažnik nikakor ne želijo v avto, v avtomobilu pa se slinijo in bruhajo. 

 

Moj pes je zelo boječ..

Boji se drugih psov in ne mara njihove družbe. Pogosto renči ali pa se umika, tako da sprehodi niso več prijetni.

Kje se nahajamo?

Pasji vrtec in hotel Ljubljana, Brnčičeva ulica 35-39, 1000 Ljubljana